Amanda Malm

Vad fotar jag med för kamera?

"Hej Amanda! 
Din blogg är UNDERBAR! Jag har läst den ett tag nu, och varje dag efter skolan (går i 9:an) så kollar jag din blogg! - Inte bara för att den är så jävla bra, utan också för att bilderna är så fantastiska!! Vad använder du för kamera egentligen?:) 

Jag vill resa till Australien och kanske t.o.m flytta dit för att det är så vackert! 

1000 kramar till dig!/Vanja¨

 

Hej Vanja! :) Vad glad jag blir, så kul att höra!! Både att du gillar bloggen och mina foton :)

Jag får kamerafrågan ganska ofta och jag fotar med en Canon G12. Jag kan verkligen rekomendera den eftersom den är tillräckligt liten för att ta med överallt men tillräckligt bra för att ta schyssta bilder! Jag älskar den och den följer med nästan överallt! 

Kram!!

 

 

 

  
#1 - Anonym

amanda! jag ska till australien nu snart , har skaffat work&travel visum och undra om du vet hur man skaffar taxfile nr som jag hört man måste ha? Är det något mer man bör tänka på innan man drar sig ner också?? och en viktigt sak till jag undrar, är det lätt att lära känna aussies där nere och folk i överlag? Åker ner i princip ensam....
kram och tack för den bästa blogg jag någonsin läst! :)

Svar: Det skaffar du när du kommer till Australien, du kan ansöka på nätet också. Annars kan du få en formulär från din första arbetsgivare också :) Googla, det är enkelt!
Annars är det inget särskillt man måste tänka på, allt finns ju här! :) Se till att du har dina försäkringar klara bara så är det lungt sen.
Det är jättelätt att lära känna folk, var öppen bara så ska du se att det löser sig :) Absolut inget att oroa sig för!!
Ha så kul!! Och tack! :D Kram!
Amanda Malm

#2 - lisa

Jag har också en sån kamera men tycker ofta att bilderna blir som "grumliga", men har aldrig sett att dina blivit det. Vad använder du för inställningar? Förstår att det kanske inte är samma hela tiden men du kanske har några tips? :) Älskar din blogg förövrigt! Blir så himla inspirerad av allt du gör!

Svar: Jag använder oftast bara auto faktiskt, det är lättast så! :) Ibland andra men jag tycker att auto funkar i de flesta situationer! Ett tips är att zooma in lite när du fotar ist för att närmare, det blir bättre skärpedjup då. Annars har jag inte så mycket fototips faktiskt haha! jag bara fotar liksom!
tack så hemskt mycket och lycka till med fotandet! :D Kram!!
Amanda Malm