Amanda Malm

Australien frågor
"Hej Amanda! 

Har följt din underbara blogg ett tag nu. Det ör faktiskt så att jag ska till Australien i november, till just Perth och planen är att försöka hitta sig ett jobb. Så då har jag ett par frågor som jag hoppas du hinner svara på innan du åker iväg. 

1. Är det lätt att hitta jobb och något speciellt man bör känna till när man ger sig ut för att söka? Är det bäst att bara gå runt bland olika ställen och fråga om jobb eller söka på nätet? 
2. Hur hittar man boende? 
3. Hur är prisnivån jämfört med Sverige? 

Om du hinner svara skulle det göra min dag! 
Hoppas ni får en fantastisk resa! =) /Liza"
 
 
 
Heeej Liza! 
 
Klart jag hinner svara på lite frågor!!
 
1. Sök jobb precis som hemma! Det är många som annonserar på nätet så det är ett sätt, men jag tycker inte du ska krånga till det för digsjälv och söka innan du kommer till Australien. Vänta tills du är här och gå runt med cv:n så ska du se att du fixar det rätt snabbt! 
 
2. Vi letade runt på ett ställe som heter Gumtree.com.au det är som blocket ungefär. Där hittade vi våran bostad. Där hyr man från privatpersoner så det är enklare om man inte har hittat jobb ännu osv. Annars så går man genom en uthyrningsbyrå, men då måste man oftast ha en inkomst osv för att ha en chans att få nåt. 
 
3. Det är dyrt. Man kan säga att det är som i Norge ungefär. Men vissa saker är bra pris, som i mataffärer tex, men att äta ute och alkohol tex är jättedyrt. Här går man på café och öter kaffe och macka för 150kr och tycker det är normalt pris. Men å andra sidan så tjänar man pengar där efter också. 
 
Hoppad det ska hjälpa dig lite! 
 
Tack så mycket, kram! 
 
#1 - Nicole

Tror du skulle gilla www.blingio.se Bling it ons produkter..de har fina smycken :)