Amanda Malm

monkey bizz
I våran trädgård i Ulwatu, utanför bungalowen som vi bodde i kom det varje kväll, lagom till solnedgången en hel apfamilj som hängde runt och åt frukter och lekte på hustaket. En dag när vi öppnade dörren satt en apa helt casual på bordet och drack vatten ur våran vattenflaska, haha! 
 
//In our garden in Uluwatu, outside the bungalow we stayed in every evening around sunset a whole family of monkeys came to eat fruits and play on the roofs. One day when we opened the door one of them was sitting, totally casual on the table drinking from our water bottle, haha! 

 
 
#1 - Sara

Hej! Så kul med lite uppdateringar på bloggen :) Jag en ev "dum" fråga, men hur resonerar du kring att spara pengar inför resor kontra kunna leva "ett kul liv" när man är hemma också? Äta ute, köpa kläder osv osv. Det enkla svaret är väl "prioriteringar" :P Men hur tänker du? Kör du nån typ månadsbudget för shopping/restaurang/café eller kör du lite mer på känsla? Bara kul att höra hur du tänker :)
Också om du har nåt tips hur man ska tänka om man väldigt gärna vill resa, inte gärna vill resa själv, inte vill "lämna" pojkvän, och har svårt att hitta resesällskap?
Tack för en grym blogg!

Svar: Oj, jag såg nu att jag glöm att svara på detta, förlåt!
Inte alls en dum fråga :) Många brukar fråga det, men jag har verkligen alltid kört på känsla! Jag har nog aldrig satt upp en budget egentligen, varken till resor eller till hemmalivet. Men däremot så skulle jag nog kunna påstå att jag har en billig eller rätt smart livsstil där jag inte slösar i onödan. Jag handlar oftast på 2hand och typ Tradera/sellpy, äter inte på de dyraste ställena osv. Det är mest för att jag alltid velat använda mina pengar till roliga upplevelser snarare än prylar och kläder. Men sen kan man också tänka på att dra ner på fasta utgifter, så man kan spara så mycket som möjligt. Ofta behöver man inte allt man har, man kan tex dela internet med grannar, ha spotify och netflix tillsammans med kompisar och sånt.

Det där är svårt att ge tips eftersom det är så personligt på vad man gillar. Men jag brukar alltid säga att alla borde testa att resa själva för det är så bra på så många olika sätt! Man lär sig så mycket om sigsjälv. Du kan inte vara fastlimmad med din pojkvänn för alltid oavsett så det är bara att gört! Sen brukar jag oftast inte bo på tråkiga hotell där ingen har intresse att prata med varann, jag brukar mest på på airbnbs eller hostels, och då är det en helt annan vibe, folk är mer öppna och där för att lära känna andra. Då kommer du märka att det är många är som också reser själva och som gärna vill hänga med dig! Så har jag mött många av mina vänner :) Det kanske känns läskigt att åka själv första gången, men sen kommer du säkert lära dig att gilla det och kommer vara så nöjd att du testade! :)

Kram och ha så kul! :*

Amanda Malm