Amanda Malm

Little navajo bag // The Vintage A
Denna väskan blev såld innan vi åkte iväg och jag skickade den till en tjej som bor i Santa Monica.
Jag älskar såklart när folk gillar mina grejer och vill köpa dem, men det känns alltid lite tråkigt att skicka iväg saker. Det känns ju som att de är mina och så måste jag "ge bort" dem. Det kan ju också vara det att jag bara gö sake jag själv vill ha också, haha!
 
 
//This bag got sold before we left and i sent it to a girl who lives in Santa Monica. I love when people like my stuff and wants to buy them, but it always feels a little bit sad when your sending them. They feel like they're mine ad then i have to "give" them away. It might also be the fact that i only make things i want myself! Haha
Landsbyggds fynd
En sak som jag älskar när man kör runt och hamnar i random småstäder ute på landet osv är att man kan hitta de bästa grejerna i de lokala 2hand shopparna! 
Man kan hittade de konstigaste sakerna, men också riktiga fynd! Denna geomskinliga skjorta hittade jag för 7 dollar på Röda korset i en liten småstad här på Australiens västkust. Perfekt nu när det börjar bli varmare och varmare igen! 
 
//One thing i love with road trips is the 2hand shops in random small towns. They're always realy cheap and you can find the wierdest things, but also real finds! I bought this see through shirt for 7 bucks at the Red Cross here on the west coast. 
 
 
 
 
 
 
Australien frågor
"Hej Amanda! 

Har följt din underbara blogg ett tag nu. Det ör faktiskt så att jag ska till Australien i november, till just Perth och planen är att försöka hitta sig ett jobb. Så då har jag ett par frågor som jag hoppas du hinner svara på innan du åker iväg. 

1. Är det lätt att hitta jobb och något speciellt man bör känna till när man ger sig ut för att söka? Är det bäst att bara gå runt bland olika ställen och fråga om jobb eller söka på nätet? 
2. Hur hittar man boende? 
3. Hur är prisnivån jämfört med Sverige? 

Om du hinner svara skulle det göra min dag! 
Hoppas ni får en fantastisk resa! =) /Liza"
 
 
 
Heeej Liza! 
 
Klart jag hinner svara på lite frågor!!
 
1. Sök jobb precis som hemma! Det är många som annonserar på nätet så det är ett sätt, men jag tycker inte du ska krånga till det för digsjälv och söka innan du kommer till Australien. Vänta tills du är här och gå runt med cv:n så ska du se att du fixar det rätt snabbt! 
 
2. Vi letade runt på ett ställe som heter Gumtree.com.au det är som blocket ungefär. Där hittade vi våran bostad. Där hyr man från privatpersoner så det är enklare om man inte har hittat jobb ännu osv. Annars så går man genom en uthyrningsbyrå, men då måste man oftast ha en inkomst osv för att ha en chans att få nåt. 
 
3. Det är dyrt. Man kan säga att det är som i Norge ungefär. Men vissa saker är bra pris, som i mataffärer tex, men att äta ute och alkohol tex är jättedyrt. Här går man på café och öter kaffe och macka för 150kr och tycker det är normalt pris. Men å andra sidan så tjänar man pengar där efter också. 
 
Hoppad det ska hjälpa dig lite! 
 
Tack så mycket, kram!